Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ със запалване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщение
    Първо пробвай по-лекият вариант с подаване на ток или с друг но сигурен акумулатор Ако излезе проблема там щом динамото зарежда добре премери за оттечка Ако проблема не е в акумулатора използвай тогава пост 14

Колега, трябва да подържаме висок имиджа на марката.
    С динама са били автомобилите до към 60 - те години на миналия век.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Да се включа и аз за да стане по цветна темата.Снощи угасих колата нормално,тая сутрин слизам въртя ключа и аха да запали-препука ,прекиха и неще,въртя пак и пак ,и пак-и запали за около 5-6 сек.и угасна.Помислих че е нещо от бензина(беше ми светнала лампата ),с тубата на колонката долях 5 литра-въртя нищо и пак,и пак-препука-прекюфка и неще.За нещастие падна акумолатора.Зареждах го до преди 30 мин.,слизам и нищо върти чувам помпата да работи опитва се горката да запали ама уви,пали за по 2-3 сек.,и до там ,и пак падна акумолатора.Ако някой може да помогне ще съм благодарен.Да уточня,че до тази сутрин колата палеше без проблем,без да се замисли и т.н.,акумолатора е на 7 м.
      Last edited by pisa_misho; d.m.y г., 21:56.
      sigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER

Comment

Може да имаш вода в резервоара, която през нощта да е замлъзнала и така позапушила смукателя.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

И какво е лечението?

Comment

Почивка в топлите страни и спирт за горене в резервоара.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Проблема и причината са локализирани.Наскоро установих че хвърля бензин от маркуча който влиза при дюзите,и реших да го оправя ,но не стана от първият път,та от там улях няколко пъти двигателя с бензин и отделно той 1-2 дена дето го е оливал маркуча та от там лулите(ламаринените)са се прецакали - бензина направо е разложил гумата и - мазало,на всичкото отгоре и две свещи се спукали.Сега търся въпросните лули и съм пак на пътя!

Comment

Да ама не!Сложих нови лули,смених свещите всичко по обратният ред,сядам,въртя и хоп изненада-не пали!Даже сега неиска и да препука,отворих пак свещите-а те мокри,подсуших ги и пак монтаж,зареждане на акумолатор сядам въртя и нищо -само върти -неще и да препука!Какво още може да е заминало?Доколкото разбрах този модел няма датчик на Хол.Благодаря предварително.

Comment

Провери дали изобщо дават искри свещите.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от pisa_misho Покажи съобщение
                    Да ама не!Сложих нови лули,смених свещите всичко по обратният ред,сядам,въртя и хоп изненада-не пали!Даже сега неиска и да препука,отворих пак свещите-а те мокри,подсуших ги и пак монтаж,зареждане на акумолатор сядам въртя и нищо -само върти -неще и да препука!Какво още може да е заминало?Доколкото разбрах този модел няма датчик на Хол.Благодаря предварително.
                    Е как да няма датчици на Хол.Точно два има.Един на коляновия вал и един на единия разпределителен - датчик колянов вал и фазов сенсор.Закачи я на диагностика.Не се мъчи на сляпо.

Comment

Има ли значение коя свещ ще пробвам-малка или голяма?И евентуално ако няма искра к`во правим?Питам предварително щото този експеримент трябва да го направя със жената и ......

---------- Post added at 21:05 ---------- Previous post was at 21:01 ----------

Значи много вероятно е да е датчика на Хол?На зет ми Сеата имаше проблеми с този датчик но там нещата сякаш не станаха така изведнъж,ту палеше- ту не докато съвсем отказа.

Comment

Няма значение. Ако няма искра - евентуално датчик на коляновия вал. Разгледай дали не му се е закъсал кабела и дали е сглобен добре.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Че аз май не съм махал такъв датчик.По точно "майстора"ми беше свалил свещите и лулите с бубините и аз само върнах новите по обратният ред.Ма да не се правя на разбирач но незнам нито къде да гледам за този датчик и кабелчето му нито знам какво представлява!И "майсторето"ми каза ,че съм нямал датчик на Хол .Myato къде мога евентуално да я завлача на кадърна диагностика?
                          Last edited by pisa_misho; d.m.y г., 21:19.

Comment

Има ли вероятност да не си включил правилно кабелите към съответните бобини?

PS да не би да ти свети code на таблото?
                            Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:28.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Ами то според мен няма как да ги объркам.Като застана срещу двигателя от първата бубина кабела отива в последният цилиндър,от втората бубина в третият,от третата във вторият и от четвъртата бубина връща в първия цилиндър,аз така ги броя от ляво на дясно-един след друг.Или съм ги объркал?Колко му е!

Comment

Първоначално публикувано от pisa_misho Покажи съобщение
                                Че аз май не съм махал такъв датчик.По точно "майстора"ми беше свалил свещите и лулите с бубините и аз само върнах новите по обратният ред.Ма да не се правя на разбирач но незнам нито къде да гледам за този датчик и кабелчето му нито знам какво представлява!И "майсторето"ми каза ,че съм нямал датчик на Хол .Myato къде мога евентуално да я завлача на кадърна диагностика?
                                Такъв,какъвто "майсторчето" знае наистина нямаш, само дето му е остаряла информацията.
                                Кажи в кой край на града си, че да видя къде да те ориентирам.
                                Жалко, че утре съм 24ч в болницата, иначе можеше да я закачим и на място.

Comment

Working...
                                X